Læsekompasset
Med Læsekompasset finder du nemt vej til den læseoplevelse, der passer bedst til dig.
Foretrækker du korte eller lange romaner? Trives du bedst med bøger fortalt i et statisk eller et hektisk tempo? Er du til eventyrlige universer eller foretrækker du realisme? Læsekompasset viser dig vejen til den typer bøger, du bedst kan lide.
Hvad er Læsekompasset?
Læsekompasset er bibliotekernes inspirationsværktøj til dig, der læser skønlitteratur for voksne, og er på udkig efter nye læseoplevelser. Værktøjet tager udgangspunkt i al voksenskønlitteratur på dansk ved hjælp af særlige metadata, der beskriver læseoplevelsens stemning, fortælleteknik, tempo, længde etc.
Læsekompasset udbydes, udvikles og drives af DBC DIGITAL A/S. Den indledende udvikling er sket i samarbejde med en række folkebiblioteker.
Sådan bruger du Læsekompasset
Når du klikker på en bestemt bog, er der link til det pågældende materiale på bibliotek.dk samt til eReolen, hvis materialer findes som e-bog der.
Hvis du logger ind med din brugerprofil for Nyborg Bibliotek, kan du desuden lave lister med bøger du har læst, bøger du gerne vil læse eller lave din helt egen liste med f.eks. "krimier" etc.
Du kan også læse mere om det enkelte værk, se anmeldelser af værket samt finde andre materialer, der minder om det i stil, tempo etc. Du kan også søge efter værker om eksempelvis specifikke emner og tilpasse søgningen til din foretrukne læseoplevelse ved at skrue på forskellige parametre.
Læsekompasset benytter følgende parametre:
- Stemning (positiv, humoristisk, trist, uhyggelig etc.)
-----
Bemærk at enkelte af Nyborg Biblioteks digitale tilbud kan kræve oprettelse af brugerprofil, download af udbyderens app samt accept af udbyderens vilkår og betingelser før du får fuld adgang til alle funktioner. Det er på eget ansvar, når du downloader en app og accepterer udbyderens betingelser. Læs derfor altid vilkår og betingelser grundigt før du tilmelder dig.
- Tempo (statisk, dvælende, hæsblæsende etc.)
- Længde (kort, medium, lang)
- Univers (historisk, realistisk, futuristisk etc.)
- Fortællerstemme (1. person, 3. person, alvidende, skiftende synsvinkler)
- Sprog (lettilgængeligt, almindeligt, krævende etc.)
- Skrivestil (meget dialog, spring i tid etc.)
- Handlingens tid (antikken, reformationen, 2. verdenskrig etc.)
Har du spørgmål, er du velkommen til at spørge os.